Thinking out of the box
​
​
KAAIMAN IS THEATER DOOR ÉN VOOR ÉN MET JONGEREN IN DE WERELD WAARIN ZE LEVEN
KAAIMAN wil zich ook dit jaar aan het publiek tonen: bij de opening van het nieuwe cultuurjaar verkennen we in een theatrale act de nieuwe Schouwburg. Op het KAAIMANfestival in de paasvakantie verrassen we met de resultaten van de atelierwerking en nodigen we ook ex-Kaaimannen en andere jonge talenten uit om fris en gedurfd werk te tonen. Met de nieuwe creatie ‘Blauwbaard’ gaan we in première op het WinterWarmFestival in de Hoge Rielen.
In het nieuwe seizoen gaan we hard en tonen we de kracht van het theaterbeest dat KAAIMAN is!
Vanuit het KAAIMANmoeras, naar de stad, over de markt, door het museum, in het theater… We gaan op zoek naar onverwachte momenten en plaatsen om stevig in theater te bijten.
Hou ons in de gaten of kom meedoen als je verzot bent op theater en wil uitzoeken wat je met theater hebt!
​
​
In the box (binnen de Warande)
In de KAAIMANateliers krijg je coaching van een professionele theatermaker en ga je op zoek naar je eigen talenten. Je werkt op woensdagnamiddag of -avond. In november ga je op de KAAIMANdag samen met andere groepen aan de slag. Na de jaarwisseling ga je samen met je theaterdocent op zoek naar inspiratie voor de ateliervoorstelling die je dit jaar maakt. In de tweede week van de paasvakantie staat een volle repetitieweek en de presentatie van je ateliervoorstelling op het programma. Daarnaast ga je ook kijken naar voorstellingen.
​
PRAKTISCH
​
-
voor wie: jongeren van 11 tot 19 jaar
(zesde leerjaar tot zesde middelbaar) -
waar: in de Warande
-
prijs: 150 euro ( all-in)
-
Inschrijven: inschrijven kan door te mailen naar KAAIMAN@warande.be of bellen naar 014/47.21.51
​
AGENDA
​
KAAIMAN STARTDAG= woensdag 26 september
-
acht woensdagen van woensdag
26 september t.e.m. woensdag 21 november -
acht woensdagen van woensdag 16 januari t.e.m. woensdag 13 maart
-
telkens van 14 tot 16.30 uur (namiddaggroepen) of van 18 tot 20.30 uur (avondgroepen)
KAAIMAN-DAG= zondag 25 november 2018
KAAIMAN-WEEK= van maandag 15 april tot en met vrijdag 19 april 2019​
​
DOCENTEN
Bart Van Gyseghem, Heidi De Feyter, Arne Baeck, Paul Govaerts, Mathias Van der Goten en Amelie Bottin
HET KAAIMAN TEAM

Bart Van Gyseghem
Bart Van Gyseghem (°1976) volgde woord en drama aan de academie in Borgerhout.
In masterclasses bij Dora Van der Groen en Piet Arfeuille bekwaamde hij zich verder in regisseren en acteren.
​
Als theatermaker werkt(e) hij voor Opendoek, Theater Stap, H30/CC Mechelen, Villa Basta, KAAIMAN/de Warande en verschillende amateurgezelschappen.
Sinds 2016 is hij artistiek leider van KAAIMAN en probeert hij de theaterbroedplaats een frisse en gevaarlijke smoel te geven.
​
Met zijn eigen theatercollectief ‘tist! maakt hij voorstellingen en performances die zich niet laten vatten in één vakje, die zich niet laten vangen onder één vlag, maar die wel een radicaal standpunt innemen.
In het verleden maakte hij enkele voorstellingen die zich lieten opmerken door hun fysieke en vormelijke aanpak: ‘Zo een dag’, ‘Alice, klein klein beesteke’ ‘Soep’, ‘Peer Gynt’, ‘Van Harte’, ‘Journey through time’, ‘Assepoester’, ‘Perdoname madre’ en de ‘SONG-trilogie’.
In de nabije toekomst is hij bezig met onderzoek naar performances buiten de theaterruimte: de 24/7-performance ‘Wish I had a penis because than I ‘d fuck you and steal your job’, een (kerst)PARADE: I am your worst fear / I am your best fantasy’, een jeugdinstallatie die de fantasie prikkelt ‘VERNES’ en het lawaai-noise-trashconcert ‘It takes guts to get beaten’.

Heidi De Feyter
Heidi De Feyter (°1973) studeerde aanvankelijk voor maatschappelijk assistent. Na ruim 10 jaar in het werkveld te hebben gestaan begon de theatermicrobe in haar te kriebelen en vatte zij nieuwe studies aan als docerend theatermaker aan de Academie voor drama te Tilburg waar zij in 2010 afstudeerde.
​
Haar afstudeervoorstelling “Poppemie”, een voornamelijk beeldende voorstelling waarbij het verlangen naar een kind centraal wordt gesteld, maakte zij bij Theater Stap in coproductie met KAAIMAN.
​
Als theatermaker werkte zij o.a. voor Kunst in Zicht, Matzer Theaterproducties/De Verkadefabriek, Theater Stap, Villa Basta, Open Doek, KAAIMAN/de Warande en verschillende amateur gezelschappen.
​
Zij zocht het schuurvlak op tussen haar maatschappelijk werk en haar theater maken en maakte voorstellingen in de jeugdgevangenis van Tongeren, in de gevangenis van Turnhout met geïnterneerden en bij Theater Stap.
​
In 2012 - 2013 was zij Artist in Residence in de Warande en maakte zij samen met Bloedgroep K de locatievoorstelling De Gebroeders.
​
Ze maakt deel uit van Theatercompagnie DEFDEF waar ze theater maakt vanuit datgeen waarvan ze nachten wakker ligt, dat wat haar doet lachen wanneer ze alleen is, dat waarvan de smaak haar niet meer loslaat. DEFDEF is er van overtuigd dat je de fantasie niet genoeg kan prikkelen, dat je verder mag kijken dan je dromen lang zijn en dat je neus in de wolken een gezonde manier van ademen is.

Paul Govaerts
Mathias Van der Goten
​
Paul Govaerts heeft een lange en warme band met de Warande waar hij vroeger zelf toneel speelde. Na zijn opleiding film schrijft hij scenario voor verschillende productiehuizen en maakt hij toneelstukken met jongeren. Vorig jaar speelde zijn muziekmonoloog Dubbelmens voor volwassenen in de Houten Zaal.
​
​
Kaaiman is voor mij een warme broedplaats waar scherpe tanden, een monsterende blik en een dik, ruw en schubbig vel uitnodigen om met toneel uit de inktzwarte poel van verbeelding tevoorschijn te horrorren.


Ruby Kieft
​
Nog maar pas afgestudeerd maar vol enthousiasme duikt Ruby Kieft in 2019 voor het eerst de KAAIMAN-familie binnen. Bij Theater Stap maakte ze als stage voor haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg al de voorstellingen “Bruggenbouwers” met dertien Stappers, en “Leer Mij Medea Kennen” met vier Stappers en vijf Kaaimannen. Vanaf dat moment sprong de vonk tussen Ruby en Kaaiman over.
Ruby gelooft erin dat theater als middel en als doel niet tegenover elkaar, maar naast elkaar staan. Ruby gelooft erin dat theater begint vanuit de ander. Ruby gelooft dat theater de manier is om al onze individuele leventjes in onze individuele wereldjes dichter bij elkaar te brengen. Ruby gelooft in KAAIMAN.
Mathias Van der Goten
(°1994) studeerde theaterregie aan het RITCS in Brussel.
​
Hij maakte en/of speelde voorstellingen in De Studio, Zuidpool, Theater Antigone en Cultuurhuis de Warande.
​
Mathias maakt samen met Gilles Van Hecke deel uit van het theatercollectief Vielleicht.