top of page

HET KAAIMAN TEAM

Bart Van Gyseghem

Bart Van Gyseghem (°1976) volgde woord en drama aan de academie in Borgerhout.

In masterclasses bij Dora Van der Groen en Piet Arfeuille bekwaamde hij zich verder in regisseren en acteren.

Als theatermaker werkt(e) hij voor Opendoek, Theater Stap, H30/CC Mechelen, Villa Basta, KAAIMAN/de Warande en verschillende amateurgezelschappen.

Sinds 2016 is hij artistiek leider van KAAIMAN en probeert hij de theaterbroedplaats een frisse en gevaarlijke smoel te geven.

Met zijn eigen theatercollectief ‘tist! maakt hij voorstellingen en performances die zich niet laten vatten in één vakje, die zich niet laten vangen onder één vlag, maar die wel een radicaal standpunt innemen.

 

In het verleden maakte hij enkele voorstellingen die zich lieten opmerken door hun fysieke en vormelijke aanpak: ‘Zo een dag’, ‘Alice, klein klein beesteke’ ‘Soep’, ‘Peer Gynt’, ‘Van Harte’, ‘Journey through time’, ‘Assepoester’, ‘Perdoname madre’ en de ‘SONG-trilogie’.

In de nabije toekomst is hij bezig met onderzoek naar performances buiten de theaterruimte: de 24/7-performance ‘Wish I had a penis because than I ‘d fuck you and steal your job’, een (kerst)PARADE: I am your worst fear / I am your best fantasy’, een jeugdinstallatie die de fantasie prikkelt ‘VERNES’ en het lawaai-noise-trashconcert ‘It takes guts to get beaten’.

X9Z1td3ZSd6BA349a1pzRQ_thumb_17f7.jpg

Heidi De Feyter

Heidi De Feyter (°1973) studeerde aanvankelijk voor maatschappelijk assistent. Na ruim 10 jaar in het werkveld te hebben gestaan begon de theatermicrobe in haar te kriebelen en vatte zij nieuwe studies aan als docerend theatermaker aan de Academie voor drama te Tilburg waar zij in 2010 afstudeerde. 

Haar afstudeervoorstelling “Poppemie”, een voornamelijk beeldende voorstelling waarbij het verlangen naar een kind centraal wordt gesteld, maakte zij bij Theater Stap in coproductie met KAAIMAN.

Als theatermaker werkte zij o.a. voor Kunst in Zicht, Matzer Theaterproducties/De Verkadefabriek, Theater Stap, Villa Basta, Open Doek, KAAIMAN/de Warande en verschillende amateur gezelschappen. 

Zij zocht het schuurvlak op tussen haar maatschappelijk werk en haar theater maken en maakte voorstellingen in de jeugdgevangenis van Tongeren, in de gevangenis van Turnhout met geïnterneerden en bij Theater Stap.

In 2012 - 2013 was zij Artist in Residence in de Warande en maakte zij samen met Bloedgroep K de locatievoorstelling De Gebroeders.

Ze maakt deel uit van Theatercompagnie DEFDEF waar ze theater maakt vanuit datgeen waarvan ze nachten wakker ligt, dat wat haar doet lachen wanneer ze alleen is, dat waarvan de smaak haar niet meer loslaat. DEFDEF is er van overtuigd dat je de fantasie niet genoeg kan prikkelen, dat je verder mag kijken dan je dromen lang zijn en dat je neus in de wolken een gezonde manier van ademen is.

98l582MKT9W2nCV0YZEggw_thumb_1812.jpg

Paul Govaerts

Mathias Van der Goten

Paul Govaerts heeft een lange en warme band met de Warande waar hij vroeger zelf toneel speelde. Na zijn opleiding film schrijft hij scenario voor verschillende productiehuizen en maakt hij toneelstukken met jongeren. Vorig jaar speelde zijn muziekmonoloog Dubbelmens voor volwassenen in de Houten Zaal.

Kaaiman is voor mij een warme broedplaats waar scherpe tanden, een monsterende blik en een dik, ruw en schubbig vel uitnodigen om met toneel uit de inktzwarte poel van verbeelding tevoorschijn te horrorren. 

r7XuCE7bRJypQ22niFsDRQ_thumb_17fa.jpg
kVxCBuDhQaiwlykaSyQXVQ_thumb_1815.jpg

Ruby Kieft

Nog maar pas afgestudeerd maar vol enthousiasme duikt Ruby Kieft in 2019 voor het eerst de KAAIMAN-familie binnen. Bij Theater Stap maakte ze als stage voor haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg al de voorstellingen “Bruggenbouwers” met dertien Stappers, en “Leer Mij Medea Kennen” met vier Stappers en vijf Kaaimannen. Vanaf dat moment sprong de vonk tussen Ruby en Kaaiman over. 

 

Ruby gelooft erin dat theater als middel en als doel niet tegenover elkaar, maar naast elkaar staan. Ruby gelooft erin dat theater begint vanuit de ander. Ruby gelooft dat theater de manier is om al onze individuele leventjes in onze individuele wereldjes dichter bij elkaar te brengen. Ruby gelooft in KAAIMAN.

Mathias Van der Goten 
(°1994) studeerde theaterregie aan het RITCS in Brussel.

Hij maakte en/of speelde voorstellingen in De Studio, Zuidpool, Theater Antigone en Cultuurhuis de Warande.

Mathias maakt samen met Gilles Van Hecke deel uit van het theatercollectief Vielleicht.

bottom of page