HET KAAIMAN TEAM

Bart Van Gyseghem

Bart Van Gyseghem (°1976) volgde woord en drama aan de academie in Borgerhout.

In masterclasses bij Dora Van der Groen en Piet Arfeuille bekwaamde hij zich verder in regisseren en acteren.

Als theatermaker werkt(e) hij voor Opendoek, Theater Stap, H30/CC Mechelen, Villa Basta, KAAIMAN/de Warande en verschillende amateurgezelschappen.

Sinds 2016 is hij artistiek leider van KAAIMAN en probeert hij de theaterbroedplaats een frisse en gevaarlijke smoel te geven.

Met zijn eigen theatercollectief ‘tist! maakt hij voorstellingen en performances die zich niet laten vatten in één vakje, die zich niet laten vangen onder één vlag, maar die wel een radicaal standpunt innemen.

 

In het verleden maakte hij enkele voorstellingen die zich lieten opmerken door hun fysieke en vormelijke aanpak: ‘Zo een dag’, ‘Alice, klein klein beesteke’ ‘Soep’, ‘Peer Gynt’, ‘Van Harte’, ‘Journey through time’, ‘Assepoester’, ‘Perdoname madre’ en de ‘SONG-trilogie’.

In de nabije toekomst is hij bezig met onderzoek naar performances buiten de theaterruimte: de 24/7-performance ‘Wish I had a penis because than I ‘d fuck you and steal your job’, een (kerst)PARADE: I am your worst fear / I am your best fantasy’, een jeugdinstallatie die de fantasie prikkelt ‘VERNES’ en het lawaai-noise-trashconcert ‘It takes guts to get beaten’.

Heidi De Feyter

Heidi De Feyter (°1973) studeerde aanvankelijk voor maatschappelijk assistent. Na ruim 10 jaar in het werkveld te hebben gestaan begon de theatermicrobe in haar te kriebelen en vatte zij nieuwe studies aan als docerend theatermaker aan de Academie voor drama te Tilburg waar zij in 2010 afstudeerde. 

Haar afstudeervoorstelling “Poppemie”, een voornamelijk beeldende voorstelling waarbij het verlangen naar een kind centraal wordt gesteld, maakte zij bij Theater Stap in coproductie met KAAIMAN.

Als theatermaker werkte zij o.a. voor Kunst in Zicht, Matzer Theaterproducties/De Verkadefabriek, Theater Stap, Villa Basta, Open Doek, KAAIMAN/de Warande en verschillende amateur gezelschappen. 

Zij zocht het schuurvlak op tussen haar maatschappelijk werk en haar theater maken en maakte voorstellingen in de jeugdgevangenis van Tongeren, in de gevangenis van Turnhout met geïnterneerden en bij Theater Stap.

In 2012 - 2013 was zij Artist in Residence in de Warande en maakte zij samen met Bloedgroep K de locatievoorstelling De Gebroeders.

Ze maakt deel uit van Theatercompagnie DEFDEF waar ze theater maakt vanuit datgeen waarvan ze nachten wakker ligt, dat wat haar doet lachen wanneer ze alleen is, dat waarvan de smaak haar niet meer loslaat. DEFDEF is er van overtuigd dat je de fantasie niet genoeg kan prikkelen, dat je verder mag kijken dan je dromen lang zijn en dat je neus in de wolken een gezonde manier van ademen is.

Paul Govaerts

Paul Govaerts heeft een lange en warme band met de Warande waar hij vroeger zelf toneel speelde. Na zijn opleiding film schrijft hij scenario voor verschillende productiehuizen en maakt hij toneelstukken met jongeren. Vorig jaar speelde zijn muziekmonoloog Dubbelmens voor volwassenen in de Houten Zaal.

Kaaiman is voor mij een warme broedplaats waar scherpe tanden, een monsterende blik en een dik, ruw en schubbig vel uitnodigen om met toneel uit de inktzwarte poel van verbeelding tevoorschijn te horrorren. 

Arne Baeck

Arne Baeck, (°1985) komt uit de kempen en trok naar het verre Maastricht om te gaan studeren. Hij is daar begonnen aan de richting Theatermaker. Later bleek de term Regie beter op een diploma te staan. (niet zijn beslissing), gelukkig mocht er dan ook theaterdocent bij staan.

 

In 2010 mag hij de school verlaten via de grote poort. Gepakt en gezakt met een diploma en vier volle jaren aan ervaringen en vol goede moed om de theaterwereld te gaan veroveren. Dit ging hij doen via verschillende voorstellingen bij mooie amateurverenigingen in het Antwerpse, “Oeps” in Olen, “Kato” in Kapellen,… Tevens gaf hij verschillende workshops via o.a. “Opendoek.” Ook ging hij spelen. Enkele gastrollen voor televisie of reclamespotjes (“Witse, Kbc,…) Hij ging spelen voor “De Maan” in Mechelen,…

 

Arne was ook actief in het kunstenaarscollectief “La Lluvia” waarmee hij in het Antwerpse enkele mooie evenementen mee organiseerde. Ondertussen richte hij voor Monnikenheide te Zoersel het theaterproject “Oewist?” op. 3 voorstellingen met een voor mensen met een beperking verder is dit project uitgegroeid naar een heuse werking. Een mooie dagbesteding, waar iedereen met al zijn mogelijkheden een plaats krijgt om te spelen en te schitteren.

 

Na een lange dolende zwerftocht (letterlijk, Arne trok met een camionetje via het zonnige Spanje voor enkele maanden door het mooie kruidige Marokko.) belande hij in de keuken van een feestzaal (Smoutmolen) in Zoersel. Hij ging daar aan de slag als kok, behaalde  ondertussen de nodige certificaten om te mogen doen wat hij op dat moment aan het doen was, toen die eenmaal binnen waren vertrok hij weer. De keuken uit, theater weer in! Hij ging aan de slag aan de kunsthumaniora te Hasselt en is ondertussen verbonden als docent drama aan de kunsthumaniora van Brussel. Vandaag is hij ook met veel vreugde verbonden aan Kaaiman in het warme Turnhout. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

TEL: 014 47 21 51

WARANDESTRAAT 42, 2300 TURNHOUT

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon